6 טיפים שיעזרו לך לפסוח על התקף הגאוט בחג
חג הפסח הוא תמיד חג מאתגר עבור מי שסובל מהתפרצויות של התקפי גאוט מכיוון שבפסח ישנם המון גורמים שעלולים "להכשיל" אותנו- הרבה יין, בשר, כמויות
גאוט היא מחלה דלקתית-מטבולית הנחשבת למחלה כרונית, ומגיעה לידי ביטוי באמצעות התקפים חזקים וכואבים בעיקר באצבעות הרגליים אך לא רק. ממה היא נגרמת, מי אוכלוסיות הסיכון וכיצד לטפל במחלה? ד"ר שרה ברק עם כל התשובות.
גאוט (gout), הידועה גם בשם שיגדון או צינית, היא מחלה כרונית שבאה לידי ביטוי בהתקפי כאב של דלקות במפרקים והצטברות חומצת שתן בגוף ובמפרקים. בעת התקפים אלה מופיעים אודם, נפיחות וכאב עז – במקרים רבים בבסיס הבוהן של כף הרגל, אבל בחלק מהמקרים גם במפרקים אחרים כגון ברכיים, קרסול או כפות הידיים.
הדלקת שמאפיינת את מחלת הגאוט נגרמת בעקבות שקיעה של גבישי חומצה אורית בנוזל המפרק – תהליך שמתרחש בגלל רמה גבוהה של החומצה בדם, שגורמת להצטברות במפרקים.
חומצה זו נוצרת בגוף באופן טבעי מטבולי, בעקבות תהליכי פירוק חלבון בגוף אך בפעילות גוף תקינה אמורה להיות מופרשת מהגוף. ישנם מזונות אשר צריכתם ידועה כמעלה את היווצרות חומצת השתן כגון בשר ובחלק מסוגי הדגים ופירות ים ולכן קיימת חשיבות יתרה על שמירה על שיגרת דיאטה מיוחדת לאלו סובלים ממחלת גאוט ועודף חומצת שתן.
גאוט היא מחלה שאופיינית לגיל מבוגר יותר ולרוב אינה פוגעת בצעירים. זה נפוץ יותר בקרב גברים מאשר בנשים (80% גברים ו-20% נשים).
אחוז הסובלים מגאוט בקרב האוכלוסיה משתנה ממדינה למדינה ובין אוכלוסיות שונות במדינות.
בישראל אחוז הסובלים המשוער מהמחלה עומד על כ-2% מהאוכלוסיה בעוד ישנן מדינות בהן האחוז עומד על 4% ואוכלוסיות מסויימות (כגון המאורים בניו זילנד) אף מגיעות לכ-10-12% תחלואה!
הגורמים שעלולים להשפיע על הופעת המחלה הם:
אוכלוסיות הסיכון הן אוכלוסיות הסובלות מהמחלות המוזכרות כאן, הסובלות מעודפי חומצת שתן (Uric acid) בדם או שיש במשפחתם מישהו הסובל מגאוט. אוכלוסיות אלו יהיו חשופות יותר להתפרצות המחלה.
התקף של כאבי גאוט נמשך בדרך כלל כמה ימים ועלולים לחזור בפרקי זמן שונים. בעזרת טיפול מתאים ניתן למנוע ואף לקצר את ההתקף.
כאן תמצאו 8 טיפים חיונים לטיפול בהתקף גאוט.
רוב הסיכויים שללא טיפול הולם, שההתקף יחזור שוב. מחקרים הראו שללא טיפול, כ-84% מהאנשים יסבלו מהתקפה נוספת בתוך שלוש שנים ו-60% יסבלו מהתקף חוזר כבר תוך שנה.
אז איך ניתן לדעת שסובלים מגאוט? בחלק גדול מהמקרים כשאדם מגיע לרופא עם כאבים חזקים בבוהן כף הרגל, אודם ונפיחות, ללא כל חשד לפגיעה חיצונית כלשהי, הרופא ישלח ישר את המטופל לבדיקת דם פשוטה בה יבדקו את רמת חומצת השתן שלו.
במידה וחומצת השתן עולה על 6.8 (לעיתים אף פחות) אבחנת הגאוט תהיה מידית.
הספרות המקצועית ומנתונים שקיימים בקרב לקוחותינו מדובר על כך שבכ-50%+- מהמקרים התקף השיגדון יופיע בבוהן כף הרגל אך הקושי באבחנה מתחיל כאשר ישנם כאבים במפרקים אחרים שאינם מובהקים כמו בוהן כף הרגל ומכיוון שבבדיקות הדם לא תמיד בוחנים את רמת חומצת השתן, המחלה לא תמיד מאובחנת כראוי ונזקי חומצת השתן מתגברים באין טיפול נכון בבעיה.
ראו גם: גאוט בברך, בקרסול ובכפות היידים
חומצת השתן היא תוצר של תהליכים מטבוליים ופירוק הדנ”א בגוף, כך לדוגמה, אדם אוכל בשר אדום, בפעולת העיכול הגוף מפרק את הדנ"א של חומצות הגרעין של תאי הבשר האדום שאכל. מפירוק מטבולי זה נוצר תוצר תוצר לוואי של חומצת השתן שמופרש לזרם הדם ואמור, בפעילות גוף תקינה, להיות מופרש מהגוף ע"י הכליות והמעיים.
כאשר חומצת השתן ברמתה התקינה היא משמשת כחומר נוגד חמצון המסייע לשמור על תקינות כלי הדם אך הבעיות מתחילות כאשר קיים עודף של חומצת השתן.
90 כמוסות | באישור משרד הבריאות
90 כמוסות | באישור משרד הבריאות
120 כמוסות | באישור משרד הבריאות
חבילות טיפול בהנחות ענק ותנאי שילוח נוחים ומהירים
עודף חומצת שתן הנקראת בעגה המקצועית היפר-יוריסמיה היא מצב בו קצב הייצור של חומצת השתן עולה על קצב הפינוי שלו.
כאשר רמות חומצת השתן גבוהות מידי ( מעל 6-7 mg/dl) ישנה נטייה לחומצת השתן להתגבש בצורת סיבים קריסטליים דמויי מחטים אשר מתרכזים במפרקים, בכליות ואף בכלי הדם. התגבשות החומצה במפרקים יוצרת פגיעה ברקמות המפרק וכך מתפתחים תהליכים דלקתיים אשר גורמים לאותם כאבים העזים המזוהים עם מחלת הגאוט. התגבשות החומצה בכליות לעומת זאת יוצרת אבנים בכליות, בעצם כ-12% מהסובלים מאבני כליה מקור האבנים הוא חומצת השתן!
אכן המחלה תוקפת יותר גברים ונדיר למצוא נשים בתקופת הפוריות הנתקפות בגאוט.
אחרי המנופאוזה יש ירידה ברמת ההורמון הנשי האסטרוגן השולט ברמת חומצת השתן, ולכן יותר נשים בתקופה זו סובלות מגאוט. הפורמולה תומכת בבניית העצם, מכילה שפע מינרלים, קלציום, מגנזיום,כרום, מנגן ועוד. כמו כן מחזקת דם,מערכת חיסונית ותומכת בכבד.
עודף משקל מהווה מעמסה על הכליות המתקשות לפנות חומצת שתן. אכן ירידה למשקל תקין חיונית לחולי גאוט אך יש לעשות זאת בהדרגה. ירידה דרסטית ומהירה עלולה להעלות חומצת השתן ולגרום להתקפים תכופים של גאוט. בנוסף יש להקפיד על שתיה מרובה, תזונה מתאימה וצריכת הפורמולה.
אם ברצונכם להתחיל דיאטה מותאמת, כדאי לקרוא את המדריך המפורט שלנו לתזונה לגאוט
כן, ישנו טיפול טבעי יעיל לגאוט.
שיגדון היא מחלה המוכרת לאנושות כבר אלפי שנים. עוד לפני עידן התרופות המערביות, רקחו המרפאים תרופות טבעיות והורו על תזונה מתאימה למתמודדים עם הגאוט ובכך עזרו למטופליהם להתמודד עם כאב הגאוט ולמנוע את הישנותו.
את אותו ידע יקר ערך של הטיפול הטבעי בגאוט, אנו מביאים לידי ביטוי בסדרת מוצרי לגאוט (Legout). הפורמולות הטבעיות שלנו מספקות מענה כולל לטיפול בבעיית הגאוט ובהורדת חומצת השתן. הטיפול הטבעי שמציע מותג Legout הוא פרי הפיתוח של חברת מורינגה-וי וד"ר שרה ברק (Ph.D,R.N) אשר נוצר במיוחד עבור הסובלים מתופעת השיגדון ומעודף חומצת שתן. על הטיפול המיוחד אותו אנו מספקים ניתן ללמוד במדריך הוידאו של ד"ר שרה ברק, "מדריך 3 הצעדים לטיפול טבעי בגאוט", אשר מספק הצצה על מחלת הגאוט, התזונה הנכונה ואופן הטיפול הטבעי במחלה.
שאלה: "בן 34 סובל מגאוט 5 שנים בערך פעם בשנה, ההתקפי לא קשים ולוקח קולכיצין עם הופעת ההתקף שחולף אחרי 3 ימים. הרופא ייעץ לי לקחת אלוריל 300 מיליגרם לכל החיים והסביר לי שאין מה לעשות בגלל שהגורם למחלה אצלי גנטי.המחשבה לקחת התרופה מפחידה אותי, והאם יש דרך אחרת לטיפול?"
תשובה: אכן יש אנשים שהגאוט מתפרץ על רקע גנטי.לא ניתן לשנות גנטיקה אך אפשר להשפיע על תהליכים גנטיים. על מנת שמחלה גנטית תתפרץ צריך גורם נוסף שיפעיל את הגן.
שימוש באנטי אוקסידנטים, אורח חיים נכון ותזונה מתאימה יכולים לדכא התפרצות מחלה גנטית. לכן בגאוט בנוסף לשימוש בפורמולות עליהן אנו ממליצים, יש להקפיד על אורח חיים תקין ותזונה מאוזנת. שמירה על עקרונות אלו תעזור לך למנוע את התקף הגאוט הבא ולאזן את חומצת השתן בגופך.
שאלה: "בן 78 לפני שנה אובחנתי כחולה גאוט, חומצת השתן 7.9, סובל מחוסר ברזל, מחסני הפריטין מרוקנים וההמוגלובין 10 יש לי ירידה קלה בתפקודי הכבד והכליות, האם בגילי התוסף יכול לעזור לי?"
תשובה: חוסר ברזל ואי איזון בין רמת הברזל והנחושת בדם יכול להעלות את רמת חומצת השתן ולגרום להתקף גאוט. הפורמולה מכילה ברזל ונחושת זמינים לספיגה, ויטמין ואלמנטים נוספים. B12
הצמחים בפורמולה מחזקים כליות ותומכים בניקוי רעלים וכבד.
חג הפסח הוא תמיד חג מאתגר עבור מי שסובל מהתפרצויות של התקפי גאוט מכיוון שבפסח ישנם המון גורמים שעלולים "להכשיל" אותנו- הרבה יין, בשר, כמויות
לחץ ומתח נפשי הם מהבעיות הגדולות והמאתגרות ביותר איתן אנו מתמודדים בעולם המודרני. לא פעם התקף הגאוט יתקוף דווקא בתקופות לחוצות ולא בכדי.מהו הקשר שבין
השמנת יתר היא אחת הבעיות הבריאותיות השכיחות ביותר בעולם המערבי ובישראל וההערכות מדברות על כך ש-25% מהאוכלוסיה בישראל סובלים מבעיה זאת וכ-4000 איש מתים בשנה
הקשר שבין חומצת שתן גבוהה לבין הופעת הגאוט מוכר וידוע כמעט לכל מי שסבל אי פעם מגאוט אבל כדאי מאוד לדעת שחומצת גבוהה מביאה עימה
פורמולת הפרוטקטינול היא פורמולה אנטי דלקתית אשר תומכת בהורדת חומצת השתן ושיקום מפרקים ואברי גוף שניזוקו עקב דלקות ועודפי חומצת שתן בדם. שני מחוללי הנזק
רבים מהסובלים מגאוט יודעים שמחלת הגאוט לא רק גורמת לכאבי תופת במפרקים, אלא גם עלולה לשבש את דפוסי השינה של הסובלים מהתקפי הגאוט. במיוחד בימים
אבחון וניהול נכון של מחלת הגאוט הם חיוניים ביותר בכל הנוגע לטיפול, מניעה והקלה בתסמיני המחלה כמו כן הם חשובים מאוד למניעת סיבוכים נוספים שעלולים
טלפון – 077-3013439
מייל – legoutinfo@gmail.com
וואטסאפ – 051-5101023
כתובת הקליניקה – בירנית 12, כוכב יאיר