ההתוויה הראשונה בנושא תזונה שמצוינת לחולי גאוט היא שעליהם להימנע מצריכת בשר. אבל מה בנוגע לעוף ודגים?
האם אלו הסובלים ממחלת הגאוט יכולים ליהנות ממאכלים אלו או שמא אלו מאכלים אסורים לחולי גאוט?
התשובה לשאלה זאת תלויה בכמה גורמים מהותיים מאוד.
- טיב העוף והדגים, איכות המזון אותה הם צרכו, צורת הגידול וארצות הגידול / הימים בהם גודלו העופות והדגים
- כמות הצריכה
חשוב להבין שהעוף של היום לא דומה לעוף של פעם, לא בדרך הגידול שלו, לא במה שנותנים לו לאכול ובטח לא בחומרי הגדילה, ההורמונים והאנטיביוטיקות שהוא מקבל. לאחרונה היו כמה כתבות תחקיר בנושא ושם חשפו כי חלק לא מבוטל של העופות שגדלים היום ניזונים מהמזון הזול ביותר, אשר לא פעם מוספים לו שאריות של משחטות על מנת להעשיר את המזון בחלבון זול מן החי. לא פעם עופות מטופלים באנטיביוטיקה והורמונים בכדי למנוע מחלות וגם מכיוון שעופות שקיבלו אנטיביוטיקה והורמונים יהיו גדולים יותר וכך גם רווחיים יותר עבור המגדלים. אך, אותן שאריות זולות מבתי המטבחיים גורמות לא פעם לדלקות מעיים ונמק עיים אצל העופות וכתוצאה מכך המגדלים נותנים לעופות הללו אף יותר אנטיביוטיקה מעופות אשר תזונתם היא 100% צמחית.
לחולי גאוט חשוב להבין כי אותן שאריות אשר מוכנסות לתערובת מכילות פורינים מן החי אשר לבסוף מגיעים אלינו לצלחת, עובדה בעייתית במיוחד לחולי הגאוט, שכן אותם פורינים הם הסיבה לעליית חומצת השתן והופעת התקף גאוט.
איך לבחור עוף כשיש גאוט?
- לבחור עופות ללא אנטיביוטיקה והורמונים.
- עדיפות לבחור בעופות אורגניים.
- לבחור עוף שניזון ממזון צמחי בלבד.
- לקנות עופות ארוזים (ולא בתפזורת) אשר עליהם יש חותמות פיקוח וטרינרי וחותמות שמעידות שהם הואכלו במזון צמחי בלבד ללא אנטיביוטיקה וללא הורמונים.
ומה לגבי הדגים?
לצערנו, חלקים נרחבים של ימים ואוקיינוסים גם הם מזוהמים ומלאים ברעלים ובמתכות כבדות אשר הדגים ניזונים מהם ולבסוף מגיעים לצלחתנו. אם לא די בכך, בבריכות דגים לא פעם הדגים חיים בצפיפות אדירה (לעיתים שטח מחייה של לא יותר משני בקבוקי מים לדג!), סובלים מפציעות, מקבלים מזון ירוד וזול וגדלים במים רווים בכימיקלים ועוד. עובדות אלה גורמות לכך שדגים מסוימים שמגיעים אלינו לצלחת מלאים במתכות כבדות, כימיקלים ועוד ואינם תורמים כלל לבריאותינו.
איך לבחור דגים:
- לקנות דגים מהים הצפוני – נורבגיה ושבדיה (ולא דגים מסין)
- עדיפות לאכול דגי הליבוט וסלמון.
- לבחור דגים שגודלו בים ולא בבריכות.
כמויות צריכת עוף ודגים מותרות לחולי גאוט:
על אף שהפורינים בבשר עוף ודגים היא שונה מאותם פורינים שבבשר האדום, גם כאן אסור להגזים וצריך לווסת את כמויות הצריכה. ניתן לצרוך כ-150 גרם עוף פעמיים בשבוע ו-150 גרם דג עד פעמיים בשבוע.
המלצה שלנו – בזמן התקף ללכת על בטוח ולא לצרוך כלל עופות או דגים ולחכות עד שההתקף יעבור.
ומה לגבי המחיר? כן, המחיר לעוף ודג איכותיים, כמו כל דבר איכותי, הוא יותר גבוה אבל המחיר של להיות חולים הוא כנראה גבוה יותר (סבל, טיפולים, הפסד ימי עבודה ועוד) ולכן שווה להשקיע את הכסף במזונות איכותיים, מה גם שזה אפילו יותר טעים.
ניתן למצוא את העופות והדגים בחנויות כמו בשופרסל, עדן טבע מרקט ועוד חנויות טבע שמוכרות בשר ודגים.
טלפון – 077-3013439
מייל – legoutinfo@gmail.com
ווטסאפ – 0515101023
כתובת הקליניקה – בירנית 12, כוכב יאיר
ניתן להשאיר לנו הודעה ונחזור אליכם בהקדם!
מטפלים המעוניינים לקבל מידע נוסף והצעות מיוחדות > לחצו כאן
עקבו אחרינו בפייסבוק