מצרכים
- 1 כוס קינואה (רצוי אורגנית).
- 2 כוסות מים קרים.
- ¼ כפית מלח (רצוי מלח ים אטלנטי).
- ½ כוס לימון סחוט.
- 4 כפות שמן זית כתית מכבישה קרה.
- פטרוזיליה, נענע קצוצה, כוסברה קצוצה.
- חופן גרעיני דלעת לא קלויים (50 גרם).
- חופן גרעיני חמנייה לא קלויים (50 גרם).
אופן הכנה
- לשטוף 1 כוס של קינואה אורגנית עם מים.
- לבשל בסיר קטן את הקינואה עם ½ כפית מלח ו-2 כוסות המים.
- להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה כחצי שעה.
- יש לכסות את הסיר בזמן הבישול עד שהנוזלים יספגו תוך כדי ערבוב מידי פעם.
- להעביר לכלי זכוכית ולקרר.
- להוסיף ½ כוס לימון סחוט ו-4 כפות שמן זית כתית מכבישה קרה.
- להוסיף פטרוזיליה, נענע קצוצה, כוסברה קצוצה לפי הטעם.
- להוסיף חופן גרעיני דלעת וחופן גרעיני חמנייה לא קלויים.
- לערבב היטב, להכניס לכלי זכוכית עם מכסה ולשמור במקרר.
בתאבון.