מצרכים
- 1 ק"ג קמח כוסמין
- 2 כפיות מלח ים אטלנטי
- 2 כפות סילן
- 2 ביצים
- 2 כפות סוכר חום
- 8 כפות שמן זית
- 2.5 כוסות מים
- 2 כפות שמרים
- שמן זית
- גרעיני חמניות
- שומשום
- גרעיני דלעת
אופן הכנה
- שמים בקערה ללישה 1 ק"ג קמח כוסמין, 2 כפיות מלח גס אטלנטי, 2 כפות שמרים, 2 ביצים, 2 כפות סילן, 2 כפות סוכר חום, 2.5 כוסות מים ולערבב במערבל.
- ללוש כ-10 דקות. לתת לזה לתפוח עד שהוא מכפיל את הנפח שלו.
- למרוח שמן זית. הבצק צריך להיות רק ונדבק לידיים.
- אחרי שהתפחנו ללוש שוב במערבל כמספר דקות.
- לוקחים תבנית עגולה ומשמנים אותה בשמן זית.
- לוקחים חצי מהכמות ומחלקים ל-5 חלקים. עובדים עם ידיים רטובות ועושים כדורי בצק במרווחים.
- בצלחת שמים גרעיני חמניות, שומשום וגרעיני דלעת. ואז מגלגלים את הכדורים בתוך הצלחת ומניחים בתבנית.
- נותנים לזה לתפוח עד שזה מכפיל את הנפח שלו.
- אופים כ-35 דקות בחום של 180מעלות.
- הכמות מתאימה ל-2 חלות.
בתאבון