מצרכים
- גרגירי חומוס.
- 3 שיני שום.
- 3 כפות שמן זית כתית מכבישה קרה.
- 2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא.
- 4 כפות לימון.
- ¼ כפית פלפל שחור טחון.
- ¼ כפית כמון.
- 6 אגוזי קשיו.
- ¼ פלפל חריף טרי (לא חובה).
אופן הכנת גרגירי חומוס
- מומלץ להשרות קילו גרגירי חומוס עם 3 ליטר מים קרים למשך 12 שעות לאחר שטיפתם בסיר גדול.
- לבשל כ-3 שעות עד שיתרככו.
- לקרר ולחלק ל-8 שקיות שוות ולהקפיא.
אופן הכנה
- לחמם שקית חומוס גרגירים לאחר שהוצאו מההקפאה.
- להכניס חם למעבד מזון.
- להוסיף 3 שיני שום, 2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא, 4 כפות לימון, 1/4 כפית פלפל שחור טחון, 1/4 כפית כמון, 6 אגוזי קשיו (אפשר גם להוסיף 1/4 פלפל חריף טרי).
- לעבד במעבד מזון ולשמור בקירור.
בתאבון!