מצרכים
- 5 פרוסות פילה הליבוט (מגיע בשקיות ואקום קפואות) תוצרת נורבגיה (לא סיני)
- 5 שיניי שום
- ½ גמבה
- 5 עגבניות שרי או 1 עגבניה בינונית
- 1 כפית כורכום
- 2 כפות שמן זית
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ חבילת עלי כוסברה
- אפשר גם ¼ פלפל ירוק חריף
- 1 לימון
אופן הכנה
- לשטוף את הדג ולסנן אותו.
- לשפוך על הדג מיץ מלימון.
- להשרות 20 דקות.
- להספיג את הנוזלים עם נייר סופג או מגבת מטבח.
- לקצוץ את הגמבה והעגבניות לרצועות דקות.
- להניח את הדג בתבנית אפייה.
- לערבב את הזמן זית עם התבלינים ולהבריש את הדג מכל הכיוונים.
- לפזר את השום, עגבניות, גמבה ועלי כוסברה מעל הדג.
- לכסות את התבנית בנייר כסף.
- להכניס לתנור בחום של 180 מעלות ל-15 דקות.
- לאחר מכן להוריד את הנייר כסף ולבשל אות בתנור בחום של 200 מעלות עד שהדג מזהיב.
בתאבון