מצרכים
- עוף שלם (ללא אנטיביוטיקה והורמונים או עוף אורגני) עוף בינוני עד 2 ק"ג.
- 2 לימונים בינוניים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית גדושה של כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כפית של פפריקה
- 1 כפית של חוויג' למרק
אופן הכנה
- לשטוף היטב ולסנן את העוף.
- לחתוך את הלימון ל – 2 וממש לעסות את העוף עם הלימון מכל הכיוונים מבחוץ.
- אחרי הסחיטה להכניס את הקליפה לבטן העוף.
- לערבב את כל התבלינים בכלי עם שמן הזית ולהבריש היטב עם העוף מכל הכיוונים.
- מומלץ להכין את העוף יום קודם לכסות בניילון ולשמור במקרר.
- לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות ל – 60 דקות.
- אחרי 60 דקות להפוך את העוף ולהוציא עד שהעוף זהוב מכל הכיוונים.
בתאבון.