מספר מנות: 8 – 6 המבורגרים
מצרכים
- 1 כוס בטטה מבושלת
- ½ כוס שיבולת שועל
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 כפית רוטב סויה
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית כמון
- מלח ופלפל
אופן הכנה
- שמים את העדשים והאפונה המבושלים במעבד מזון ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים את הבטטה, שיבולת שועל ומערבלים עד שהם הופכים למחית אחידה.
- מערבבים את הבלילה עם מיץ לימון, רוטב סויה, פלפל שחור, אבקת שום, כמון ומלח.
- יוצרים המבורגרים בידיים רטובות כדי למנוע מהם להידבק זה לזה.
- מחממים מחבת גריל או גריל על להבה בינונית.
- מברישים את המחבת או הרשת עם שמן זית, או שמן צמחי אחר, ומבשלים את ההמבורגרים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב.
- מגישים על לחמניות המבורגר עם פרוסות עגבנייה, חסה ופטרוזיליה טרייה.
בתאבון.