מצרכים
- 2 פרוסות פילה סלמון תוצרת נורבגיה (לא סיני)
- 2 כפות שמן זית
- 1 לימון בינוני
- ½ כפית מלח ים אטלנטי
- ¼ כפית של פלפל גרוס
- 2 שיניי שום מגורדים
אופן הכנה
- לשטוף את הדג היטב במים ולסנן אותו.
- לסחוט עליו מיץ מלימון 1 ולהשרות 20 דקות.
- להספיג את הנוזלים עם נייר סופג או מגבת מטבח.
- למרוח את השום על הדג משני הכיוונים.
- לחמם את השמן זית במחבת ולטגן את הדג מצד אחד ולפזר עליו את המלח והפלפל.
- אחרי 2 דקות להפוך את הדג ולפזר שוב מלח ופלפל.
- לכסות במכסה כ – 4 דקות על אש נמוכה.
בתאבון!