רבים מחולי הגאוט מודעים לקשר שבין אכילת בשר להופעת מחלת גאוט, שכן הבשר מכיל פורינים אשר ידועים כמעלים את חומצת השתן. אך מה לגבי מזונות המכילים פורינים צמחיים כגון: קטניות למיניהן כמו עדשים, שעועית וחומוס? האם גם מהם רצוי לחולי הגאוט להימנע? מה אסור לאכול כשיש גאוט?
מטופלים רבים שואלים אותי אם הם יכולים לצרוך קטניות כיוון שהם קראו באינטרנט שאסור לחולי גאוט לצרוך קטניות כיוון שהן מכילות את אותם פורינים הגורמים כביכול להעלאת חומצת השתן.
ואכן, קטניות באמת מכילות פורינים אך בניגוד למה שחשבו בעבר הן אינן בעייתיות לצריכה בקרב חולי הגאוט. איך זה יתכן?
חומצת שתן היא תוצר לוואי של פירוק פורינים בתוך הגוף. הפורינים נמצאים במזונות ממקורות מן החי וממקורות צמחיים כך במשך שנים ההמלצה לחולי גאוט הייתה להימנע מאותם מזונות עשירים בפורינים או במילים אחרות דיאטה דלת פורינים.
אולם מספר מחקרים שנעשו הראו שפורינים ממקור צמחי אינם מתנהגים בגוף כמו אותם פורינים ממקורות מן החי וכמעט ואינם משפיעים על רמת חומצת השתן בדם. המשמעות היא שניתן לצרוך מזונות ממקור צמחי שמכילים פורינים כגון עדשים, חומוס קטניות ועוד.
בשורה זאת היא בשורה נפלאה לחולי גאוט כיוון שכיום ידוע שלסובלים מגאוט אין כל מניעה מלצרוך קטניות שהנו מזון עשיר בערכים תזונתיים חשובים ומעבר לך זהו מזון טעים שמשתלב מעולה כמעט בכל ארוחה.
אך בכל זאת, אין להפריז בצריכתם. כמות הצריכה המומלצת היא לא יותר מכוס אחת ביום של עדשים וקטניות.
טלפון – 077-3013439
מייל – legoutinfo@gmail.com
ווטסאפ – 0515101023
כתובת הקליניקה – בירנית 12, כוכב יאיר
ניתן להשאיר לנו הודעה ונחזור אליכם בהקדם!
מטפלים המעוניינים לקבל מידע נוסף והצעות מיוחדות > לחצו כאן
עקבו אחרינו בפייסבוק